keskiviikko 8. huhtikuuta 2020 | 19.18

Bloody Mary — prologiMiten nopealla aikataululla saattoikaan yksi ihmiselämä mennä aivan kokonaisvaltaisesti vituiksi.Kaikki se, mikä oli ennen ollut olemassa vain vanhempien valistuspuheissa ja elokuvissa, joita hän ei ikänsä puolesta saanut katsoa – yhtäkkiä kaikki se olisi hänelle yhtä arkipäiväistä kuin sanomalehden lukeminen tai koulutehtävät olivat ennen olleet. Arkipäiväisiä olisivat myös ne epätoivoiset keinot, joita siinä maailmassa käytettiin aina seuraavan annoksen turvaamiseksi.Mitä sellainen kiltti, kiva ja kunnollinen tyttö edes teki siinä ympäristössä, niiden ihmisten kanssa?
Hän tuskin tietäisi sitä itsekään, tuskin tulisi koskaan tietämään.Sitä ei suotta kutsuttu lumipalloefektiksi. Yksi virhe, jota seuraisi toinen, kolmas ja neljäs. Pian ei pysyttäisi edes laskuissa. Paska lentäisi tuulettimeen sellaisella voimalla, josta ylemmällä keskiluokalla, jota hän itse oli aiemmin edustanut, ei ollut havainnon palaakaan.Judy oli aina kuvitellut, että kaikki hänen ongelmansa olisivat ratkenneet sinä päivänä, kun oikukas esikoispoika osti yhdensuuntaisen lipun pois hänen elämästään. Mutta mitä ilmeisimmin se oli ollut vasta alkusoittoa sille, mitä oli tulossa. Ja kun hän tajuaisi, mitä oli osaltaan saanut nuoremmassa lapsessaan aikaan – silloin hän ensimmäistä kertaa elämässään katuisi.Mary Shepherd oli tikittävä aikapommi, jonka räjäyttämiseen vaadittiin vain oikeanlainen kipinä. 

***

Päivää taloon! Melko lyhyen pohdinnan jälkeen totesin, että en ole valmis luopumaan tästä harrastuksesta, joten tääl mä taas! Tällä kertaa pukkaa jatko-osaa, mutta itsenäistä sellaista. Eli L'appel du viden lukeminen antaa tälle hieman kontekstia, mutta pysyy kyllä kärryillä ilmankin. owo

Lyhyestä virsi kaunis: tässä prologissa on vain kuusi kuvaa, ja tekstit on tarkoituksella semi pirstaleisia. Halusin tehdä lähinnä pienen maistiaisen ja alustuksen tälle tarinalle. Varsinaiset osat tulevat olemaan varmaan LADV:n tasoa pituuksissaan, sellaista 15-20 kuvaa.

Sellainen varoituksen sana, että tämä on sitten edeltäjäänsä aika paljon synkempi. Siis oikeasti. Mutta koska ymmärtääkseni lukijakunta (joita on tyyliin 2) on aikuisia, uskallan tarttua rajumpiinkin aiheisiin. Pistän vielä erillisen varoituksen tuonne yläpalkkiin, että on neuloja, vähän verta ja reilusti angstia.

Fun fact, joka ei oikein liity mitenkään mihinkään, mutta jonka kerron silti: valoilla leikkiminen on mun uusi rakkaus. Näitä kuvia ei ole siis muokattu tai filtteröity jälkikäteen, vaan tein värimaailmat Simsin omia valoja säätämällä (näiden kuvien tapauksessa laitoin vahvaa lilaa ja aavistuksen keltaista, taustoina kokomusta ja -valkoinen seinä). Opiskelen nykyään siis leffakoulussa, ja vaikka en valaistukseen erikoistukaan, on se silti siistiä oikeassa elämässä, ja näköjään toimii myös Simsissä about samalla logiikalla! :D

Sit voi alkaa spekuloida! Mikä veikkaatte, että tulee olemaan se ensimmäinen virhe, joka petaa alustan kaikelle muulle schaisselle?

4 kommenttia:

 1. " Eli L'appel du viden lukeminen antaa tälle hieman kontekstia, mutta pysyy kyllä kärryillä ilmankin. "

  Tarkistan siis vielä, että en jää mistään paitsi, jos luen (toistaiseksi ainoastaan) tätä? Olisi kiva hypätä suoraan seuraavan osan odotuksen kelkkaan, siinä oli tiettyä fiilistä 8)

  Sit asiaan:
  "Mikä veikkaatte, että tulee olemaan se ensimmäinen virhe, joka petaa alustan kaikelle muulle schaisselle?"

  Mulla ei ole konkreettista ehdotusta, mutta veikkaan, että se on jotain näennäisen pientä ja harmitonta. Vähän niinkuin butterfly effect (varmaan tiedät sen, mutta jos et, niin Google varmaan selittää sen joka tapauksessa paremmin kuin kuumeinen thero).

  Paljon muuta en osaa sanoa. Voin kertoa tänhetkisestä keskittymiskyvystäni sen verran, että osassa mainittiin kaksi ihmistä nimeltä ja mä sotkin jo nekin keskenään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Tässä on siis samoja hahmoja kun L'appel du videssä oli, mutta pyrin kirjottamaan tän alusta asti ja selittämään tarvittavat jutut auki niin, että ei jää mistään paitsi. c:

   Hyvää spekulointia! Saa nähdä :kuuemoji:

   Poista
 2. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta. Siinä veikkauksessa, että mikä on se ensimmäinen virhe, lähden samoille linjoille kuin thero. Eli kyseessä on jokin pieni asia, joka vaikuttaa harmittomalta, mutta ei sitten olekaan sitä. Toinen veikkaukseni on se, että Noahin lähtö on kenties vaikuttanut Maryyn jotenkin ikävästi, ja siitä on sitten aiheutunut jotain. Saapa nähdä, että osuiko kumpikaan veikkaus oikeaan.

  Sopisiko sulle muuten linkinvaihto (hold-back-the-river-sims.blogspot.com)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa jos upposi! Ja hyviä veikkauksia kumpikin... :)

   Tottakai sopii!

   Poista

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä